14 de febr. 2007

Review cd Entropia "Takte Mòrbid" x Himnes de Nit W'Zine (10/2006)


Entropia - Takte Mòrbid (Voliac Rock/ 2005)

Reconec que se'm fa difícil parar-me a escoltar grind en un Cd, i que havia promès la crítica ja fa dies, però no acabava de trobar mai ni el moment ni la inspiració necessaria per escriure unes linees coherents i que reflecteixin el que el disc i el grup em provoca.

Crec que Entropia és un grup que desplega tot el seu potencial damunt un escenari i que en un disc no ho poden plasmar tot, els queda una part molt important del projecte: la imatge. La presentació del mateix és realment molt acurada. Deixa clar que Entropia no esquiva ni les imatges violentes ni "incorrectes" a ulls de la societat en que vivim, si això els ha d'apropar més als seus objectius.

Centrant-me en el disc, són 11 temes curts, en la seva majoria, o molt curts, Fuck Bush dura 11 segons, amb una sòlida i contundent base rítmica on xisclar els lemes de l'anarkosatanisme i denunciar les injustícies i agressions de que són objectes moltes dones.
Probablement agraeixo que els temes no s'allarguin innecessariament i que tinguin unes parts més repetitives i, normalment, amb veus més clares, que ajuden a memoritzar el missatge immediatament. Anotar aquí que els temes, a excepció de la versió de l'Scum de Napalm Death, estan cantats en català. Com en les imatges de la presentació Entropia no calla, no usa mots bensonants sino que escup a la cara dels agressors, dels fatxes, de l'escoria de la societat els seus missatges. El darrer tall ve a ser tota una declaració d'intencions del grup.

No està de més comentar que el disc inclou també un parell de videoclips dels temes "Rebentat" i "Takte mòrbid".

Probablement el disc no deixa indiferent a ningú, la combinació d'una música molt agressiva amb un missatge contundent no és gaire habitual però jo recomanaria que la gent agafi el disc i se l'escolti amb atenció, probablament hi trobarà allò que molts grups mai tindran: coherència i convicció.
Misterium