27 de gen. 2007

Interview Entropia 2006 x Tonterias del Rock 'Zine #2 (2006)

-TONTERIAS DEL ROCK 'ZINE #2- Interview & Review - Entropia - 2006
By RedSonja
ENTROPIA: SATANISME LLIBERTARI, ODI REVOLUCIONARI

Me'n vaig a conèixer un grup de brutaldeath nosequé (sabia que era una d’aquestes coses que jo mai escoltaria per iniciativa pròpia) amb un discurs folklòric sobre la bruixeria i anarquisme. Però el que em trobo són tres persones amb el cap ben moblat i un projecte ideològic, musical i artístic molt coherent. Entropia té un seriós contingut polític anarquista basat en un profund coneixement teòric i pràctic de la tradició llibertària. D’això i de moltes altres coses vam parlar amb en Selrak (baix i veus), l’Uretra (bateria) i la Maribel (companya d’en Selrak) –faltava en Karkassa, guitarra i veus d’ultratomba-, però us reprodueixo només el relatiu a l’enigma amb què vaig anar a entrevistar-los:

RedSonja: Em podríeu explicar què és això del Satanisme Llibertari i, si us plau?

Selrak: Satanisme Llibertari vol dir que volem dotar al moviment llibertari anarquista d’una mística que la recolzi i la faci més humana a l’hora. El Satananisme no l’agafem com a religió, perquè estem en contra de les esglésies. Tampoc és una qüestió només estètica.
Uretra: El Satanisme pot mobilitzar l’apatia (de la lluita obrera)... el tema del Satanisme permet l’habilitació d’un ritual. Si tu vas a un concert, hi ha un espai i unes pràctiques... els músics a dalt i el públic a baix... nosaltres volem que aquesta relació sigui molt més horitzontal, llibertària... que la gent s’involucri vomitant o menjant fetge... el que sigui.

RedSonja: Fins a quin punt? Vull dir, si un entén que participar és pujar-se a l’escenari i tocar la vostra guitarra...?
Selrak: Que pugi qui vulgui, evidentment... sempre hi ha algun espontani, però la gent també ha de saber que no ha de molestar, sinó participar.
Maribel: és que els hauries de veure, el Karkassa fa molta por, i... a més, ells els hi tiren coses. Fetges, despulles... també fan rutllar una bota de vi.
Uretra: Menú Català. Tot això per a provocar un estat alterat de consciència provocat per la música, els ossos, els matxetes, però també per coses carnals com el fetge o el vi. El Satanisme és la porta d’entrada cap a aquest estat.
Selrak: Agafem del satanisme la mística. La força dels màrtirs que han caigut en la lluita (obrera). Intentem també comunicar-nos amb aquests màrtirs...

(clica la foto per augmentar)

RedSonja: Això vol dir que estan a l’infern?
Uretra: Bueno, el meu avi que era de la CNT té més números per entrar al cel que no pas el Wojtila. Mai va cridar ningú, mai... bueno, va matar cinquanta fatxes, però... (hahaha).

RedSonja: Escolta Uretra, he sentit que havies donat una conferència sobre el GrindCore com a “cançó protesta”.
Uretra: No, va ser sobre el Noise. En un congrés sobre Cultura i Poder a la Universitat Autònoma de Barcelona, vaig posar Ministry en una aula i em vaig quedar tan ample. Pur soroll.
Selrak: El soroll també l’incorporem a la nostra música. Incorporem coses del Brutal Death, del GrindCore i del Noise.
Uretra: A nosaltres ens interessa del Brutal Death el control brutal sobre l’estructura d’una cançó. Del Grindcore, la fúria. I a vegades donem entrada al Noise, pur soroll, l’explosió brutal.
Selrak: Tot això amanit amb una mica de gore (hahaha!)
Uretra: Amb l’espectacle absorbim l’energia de la gent, per a que tothom participi i no es limitin a escoltar.
Maribel: tingues en compte que hi ha molta fent que la seva música no la suporta, però els veu en directe i els encanta...
Selrak: Naltros hem tingut la sort de poder, en un concert, expressar les nostres idees polítiques i alhora divertir-nos... ens agrada que la gent rigui i que sigui interactiu. Que la gent vegi un grup extrem, com ells, però que alhora aporten idees i un humor una mica especial. Mesclem humor, crítica, compromís... amb la brutalitat màxima que puguem fer.
Maribel: i a les dones els agrada bastant. Moltes dones no s’esperen trobar en un concert una lletra que els digui “mata al teu botxí”. (També trobem això altre, més explícit encara: “he après a lluitar per sobreviure/ i ara t’he vingut a buscar/ moriràs per totes les víctimes dones/ una mort lenta i plena de dolor/ cagaràs sang a base d’hòsties/ i tastaràs el teu propi xarop/ a mossegades t’arrancaré la cigala i et rebentaré com si fossis un gos” de Hematomes Tumefactes Rectovaginals)

RedSonja: Jo-der. Amb lo masclista que por ser el Metall...
Selrak: i et trobes amb alguns grups que en fer gore també prenen de víctima la dona, que continuen amb això.
Uretra: La fúria per a nosaltres no és només una qüestió estètica, és també un valor. És un factor de canvi, a diferència d’altres grups de Brutal que no són polítics... bueno, a excepció d’alguna cosa de Krisiun, Napalm Death... Ara tothom diu “no, jo no sóc polític”. Doncs naltros som Satanistes, Revolucionaris, Anarquistes, Feministes... Què passa?